Binalarda belirli standartlarda arazi alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Projeye en münasip Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı yakın çabucak oluşturulan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Kapı kapatıcı kendiliğinden mekanik dahişenlerinin defosuz ve dayanıklı olmasına önem uçlanmak gerekir. Bizatihi kapanan bir kapı mekanizması peyda etmek önemlidir. Bapnın palas açılabilmesini sağlamak hayatidir.
İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel tavır önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Yangın baplarında ivedili durumlarda içeriden hariçarı hakikat aksiyon sözcük konusu olduğu dâhilin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nazire konusu harekete müsaade vermesi gerekir.
Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri tembihyor ve akla yatkın fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.
Tasarım gereği yangın kapıları her vakit kapalı tutulur, kendiliğinden kapanma özellikleri vardır ve vazıh tutulması yangın mevzuatına göre çoğu kez güvenlik kurallarına yeraltıdır.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın güvenlik hollerinin cidar, tavan ve oturakında tek kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öbür Avrupa yakası kapısı bölümlerden ayrılması gerekir.
Yangın kapısı, yangın merdiveninin alaz ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Gestaltda bulunan insanların güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları kabil bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
Kattaki konutların yangın kapısı her birinin karıninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması zaruri değildir.